Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Integrare service pack in CD cu Windows XP
#1
Integrare service pack in CD cu Windows XP

Slipstreaming Windows XP Service Pack 1a si crearea unui CD boot-abil

Slipstreaming Service Pack, este procesul de a integra Service Pack-ul în instalatie, astfel incat cu fiecare instalare noua sistemul de operare si Service Pack sunt instalate in acelasi timp.

Slipstreaming-ul se face de obicei pe actiuni de retea pe sistemele companiilor. Dar, cu aparitia de arzatoare CD-uri, aceasta nu face de fapt un sens pentru utilizatori obisnuiti sau celor cu accese depline,sa faca acelasi lucru.

Microsoft a adaugat posibilitatea de Slipstreaming a unui Service Pack pentru Windows 2000 si Windows XP. Ea nu are doar avantajul ca, atunci cand instala sistemul de operare, nu trebuie sa aplice Service Pack-ul mai tarziu, de asemenea, daca va actualizati orice componenta Windows mai târziu, veti fi sigur ca veti obtine fisierele corecte de instalare daca Windows are nevoie de ceva.


Sa trecem la fapte

Pentru inceput descarcati Slipstream-ul Windows XP Service Pack de la adresa de mai jos

http://download.microsoft.com/download/5...en_x86.exe


Descarcati (complet) "Network Install" din Service Pack (versiunea în limba engleza [125 MB]), si salvati-l într-un director (folder) pe hard-disk (în cazul meu D:\XP-SP1). Alte limbi pot fi descarcate de pe site-ul Web Windows XP.

Microsoft a lansat recent Windows XP SP1a. Singura diferenta este ca acest Service Pack nu mai include versiunea Microsoft a Java-ului. Daca ati instalat deja Windows XP SP1, nu exista niciun motiv pentru a instala SP1a, dar "mai mari" SP1 (cu MS Java) nu mai este disponibil pentru descarcare.

Inainte copia CD-ul Windows XP pe hard disk. Crea un folder (am folosit \XP-CD), si copia tot continutul dvs. de Windows XP de pe CD în acel folder.

Acum creati un dosar care sa contina Service Pack 1a (SP1a) + fisierele care sunt pe cale de a fi extrase. Am numit-o \XP-SP1. Apoi, deschide un Command Prompt (Start> Run> cmd), si mergeti la folderul în care ati descarcat SP1a (cd\numefolder). Introduceti comanda: ServicePack filename-x. O mica fereastra va aparea, si trebuie sa-l indicati spre folderul în care doriti sa extrageti fisierele de SP1.

Faceti clic pe OK pentru a începe a extrage fisierele din SP1a.

Odata ce fisierele SP1a sunt extrase, pentru a schimba folderul de actualizare a fisierelor SP1a (cd actualizare), si tastati urmatoarea comanda: actualizare /s:calea catre fisierele pe CD WinXP. În exemplul meu de comanda este de actualizare /sHig grin:\XP-CD).

Windows XP Update va face treaba:

Cand este gata, trebuie sa primiti o confirmare. Windows XP Service Pack 1a a fost acum Slipstreamed în original fisierele Windows XP.

De asemenea, este posibil sa adaugati Windows XP 1 Rollup Update. Pentru instructiuni, va rugam sa cititi Adaugarea de Rollup pentru Windows XP 1 remedierea rapida.

Crearea unui CD boot-abil
Pentru aceasta parte am folosit ISO Buster

http://www.smart-projects.net/isobuster/

si Nero Burning.

Start pentru a extrage boot loader-ul de la versiunea originala Windows XP CD-ul. Folosind ISO Buster, selectati "dosarul" "BOOTABLE CD" sau CD BoOTABLE, si faceti clic dreapta pe el. Din meniu alegeti Extract, si extrage-l în folderul de pe hard disk în cazul în care aveti Windows XP fisiere (D:\XP-CD-ul in cazul meu).

Apoi, deschideti Nero Burning ROM, si alegeti CD-ROM (Boot), în fereastra noua. Pe fila Boot, selectati fisierul "IMAGE" în temeiul sursei datelor de imagine de boot, si navigati la locatia fisierului.Permite, de asemenea Setari Expert, alegerea numerelor de emulare, si modificarea numarului de sectoare încarcate la 4 (altfel nu va boot-eaza!)


Acum apasa "NEW", si trageti fisierele si folderele din Windows XP din D:\XP-CD în Nero.

Apoi, dati BURN CD-ului nou.[de precizat ca inainte sa faceti toate]

Ai acum un Bootable, Slipstreamed Windows XP Service Pack 1a CD-uri!
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Reply
Anunt important
Daca ti-a fost de folos articolul de mai sus te rugam sa ne sustii in semn de apreciere.
Ar insemna foarte mult pentru noi daca ai apasa oricare din butoanele de recomandare de mai jos (in special pe cel de facebook) sau chiar pe mai multe.
Faptul ca suntem apreciati ne motiveaza sa facem o treaba mai buna si implicit sa oferim mai mult, ajuta comunitatea sa creasca.
Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Dezactiveaza OneDrive in Windows 10 Diablo 0 4,580 02-21-2015, 12:46 AM
Last Post: Diablo
  Instalare Windows 7 de pe stick Admin 2 9,572 01-12-2012, 02:12 PM
Last Post: phenom
  Cum dezactivezi logo-ul la Windows Diablo 3 8,332 11-27-2011, 10:00 AM
Last Post: lvsoffice
  Viteza mai mare la scriere CD/DVD in Windows XP Diablo 2 7,639 11-26-2011, 10:17 PM
Last Post: Diablo
  Cum sa reparati fisiere corupte din Windows XP Diablo 0 6,904 08-28-2011, 09:23 PM
Last Post: Diablo
  Cum sa ai dual boot pe windows Diablo 0 4,915 08-28-2011, 07:10 PM
Last Post: Diablo
  Opreste mai repede Windows Admin 0 5,404 08-07-2011, 02:39 PM
Last Post: Admin
  Run in Windows 7 Admin 0 4,722 08-07-2011, 02:32 PM
Last Post: Admin
  Viteza mai mare la net in windows xp Admin 0 7,781 08-04-2011, 03:18 AM
Last Post: Admin
  Dezactivare Windows needs your permission to continue Admin 0 4,173 07-21-2011, 03:37 AM
Last Post: AdminUsers browsing this thread: 1 Guest(s)