Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Instalare & utilizare SAM BROADCASTER
#1
Tutorial creat 100 % de x7mous.
Copyright-ul interzis!

In cele ce urmeaza , va voi arata cum instalam si cum utilizam programul de mixat la radio SAM Broadcaster. Cu ajutorul acestui program puteti face Radio pe Net, puteti vorbi la microfon, pune muzica, baga efecte si foarte multe alte chestii pe care le puteti descoperi singuri daca aveti la baza tutorialul care urmeaza.

In primul rand avem nevoie de Program:

Clik aici pentru Download


Instalare Sam Broadcaster:


Deschidem Kitul Sam Si dam Yes.Dam Next:

[Image: 14375601.png]


Dam Accept.

Selectam unde vrem sa salveze si dam next:

[Image: 93914994.png]


Este de preferat sa instalam Firebird daca vrem sa facem treaba buna:

[Image: 54004425.png]


Selectam Use default Settings


Sam-ul ne atrage atentia ca Firebird nu este instalat, asa ca dam next sa il isntalam


Se incarca si ne va spune ca a terminat, urmand ca noi sa dau Finish.


Isi va continua instalarea:


Ne va cere licenta ( daca avem o bagam ,daca nu dam Skip), in cazul de fata preferabil este sa dam Skip - ATENTIE: NU INCURAJEZ PIRATERIA, CI ESTE O OBTIUNE A PROGRAMULUI!

[Image: 86635018.png]


Programul si-a terminat instalarea , asa ca dam Finish


Intram in program, si iata, cam asa arata SAM Broadcaster, mini Mixerul nostru:


[Image: 77713066.png]


Cam asta a fost intalarea.


Cum functioneaza?

Ei bine pentru a putea emite, trebuie sa avem un ENCODER (Server al radioului). Cum facem acest lucru? Mergem in meniul de sus la Windows si alegem Encoder. Astfel in dreapta jos ne va aparea o fereasta cu Encodere, ca in imaginile de mai jos:

[Image: 40126090.png]


[Image: 70452458.png]Acum trebuie foarte bine sa cunoaste datele Encoderului pe care il vom crea. Sa presupunem ca nu este radioul nostru ci a cuiva, iar noi vrem sa mixam pentru el. Acea persoana ne va da niste date de contact pentru radio. In fereastra Encoderului avem primul buton in stanga ( + ) , care inseamna Adauga. Il selectam.


Fiecare radio are o anumita textura, dupa cum se poate vedea si in fereastra care ne-a aparut. Acum posesorul radioului ne va spune ce sa alegem (acest lucru este setat din serverul radioului nu alegem noi la intamplare). Dupa ce "sefu" ne-a spus ce sa selectam, dam OK, si de aici depinde tot de configuratia radioului, trebuie sa alegem Herti, Numele si parola radioului pentru a ne conecta si multe alte chestii care sunt necesare si care tot de la posesorul radioului le veti afla. Astfel dupa ce am creat toate acestea ,dam Save/OK si vom observa ca in fereastra cu Encodere ne va aparea un camp in care va arata configuratia radioului (Herti si datele lui). Ca sa mixam pe radio selectam cu un clik encoderul si dai Play. Daca ne scrie ENCODING langa acest camp inseamna ca suntem conectati pe server si sunt IN EMISIE. Daca scrie Error ceva nu este bine.
Trebuie sa mentionez ca unele radiouri au Backup (cele non-stop), asa ca daca vrem sa intram in emisie , seful nostru trebuie sa dea afara backup-ul (de la el din configurari) , iar noi imediat trebuie sa dam Play.

Ca sa bagam muzica avem fereastra din mijloc Queue. Dam plus (acel buton verde) selectam muzica, dam dublu clik pe muzica respectiva, iar ea va canta LIVE (lumea care asculta radioul va auzi muzica).

[Image: 68825223.png]


Melodia canta sus acolo in cele doua Deskuri (unu din ele). Vedem si vibratile produse de melodie cum urca si scad pe ritmul ei. ATENTIE! Nu este bine ca acel ritm sa ajunga / sa bata pana in rosu! Basul va fi foarte tare iar daca avem un radio pe cofiguratie de 60 mgh/z se va auzi un bazait. Vom incerca sa mutam cu cat mai mult posibil in jos (nu sa dam la mut) sa bata maxim in galben. Cum facem acest lucru? Langa luminite este un cursor pe care il dam usor jos (nu brusc pentru ca se va aude ca dam mai incet melodia).

[Image: 76848279.png]


Cand melodia canta, cea selectata in Quaue va disparea. Fiti rapizi si selectati mai multe melodii in acea fereastra, pentru ca dupa acea va pleca automat alta.

Cum Vorbim la microfon?

In dreapta ferestrei SAM avem un buton imens pe care scrie TALK. Apasam pe el si vorbim. Langa el este un cursor unde noi vom selecta la maxim microfonul. Tinem apasat Talk si vorbim, daca nu mai tinem apasat nu ne mai aude nimeni. De preferabil este sa alegem de sub butonul Talk, butonul Lock Talk, care ne lasa sa vorbim incontinuu fara sa mai tinem apasat TALK. Atentie! Sa nu uitati acel buton pornit deoarece, va veti auzi orice miscare pe care o faceti deoarece microfonul e pornit. Deselectam Lock Talk si lasam sa cante piesa:

[Image: 17511030.png]


Mult noroc in meseria voastra. Cam acesta a fost tot tutorialul sper sa va fie de folos. Pentru orice nelamurire postati aici.


Tutorial creat de x7mous.

PS: As fi pus mai multe poze insa nu ma lasa forumul decat maxim 10.
Reply
Anunt important
Daca ti-a fost de folos articolul de mai sus te rugam sa ne sustii in semn de apreciere.
Ar insemna foarte mult pentru noi daca ai apasa oricare din butoanele de recomandare de mai jos (in special pe cel de facebook) sau chiar pe mai multe.
Faptul ca suntem apreciati ne motiveaza sa facem o treaba mai buna si implicit sa oferim mai mult, ajuta comunitatea sa creasca.


#2
Foarte reusit tutorialul si foarte usor de inteles Winking cat despre poze am sa setez ca maxim 20 de poze Happy
Reply
#3
Buna am si eu o problema cu instalarea sam-ului .imi zice ca fisierul nu are un program asociat pentru efectuarea acestor actiuni.sa creez o asociere in panoul de control Optiuni folder!...cum fac acest lucru?am atasat un print sa vedeti!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#4
Adica windows nu stie cu ce sa deschida un anume fisier .... problema e ca ai si windows xp in romana, cea ce te incurca.

incearca sa ne scri ce apare sub mesajul de eroare.
Reply
#5
ms ca ai raspuns..problema la mine este cum ai zis de la windows ..doar ca nu il pot schimba din cauza ca nu mai am My disc e..si nu are cum boota de pe cd..am incercat sa il fac dar nu am reusit..in caz ca vrei sa ma ajuti cumva imi zici si iti las id meu sa intri la mn in pc sa vezi despre ce este vorba
Reply
#6
Salut! Va rog sa ma ajutati si pe mine daca se poate ... folosesc Sam Broadcaster v4.9.1, am avut si Sam Broadcaster 4.2 si tot aceeasi problema am avut, am ajuns pana si sa-mi instalez windowsul de 3 ori si nici o schimbare! De fiecare data cand dau la encoders start "pleaca" secundele alea care iti indica faptul ca ai fi intrat in emisie dar din banda de emis nu consuma deloc, ramane la 0 bytes, si astfel nu am cum sa intru in emisie de nici un fel ... ma puteti ajuta va rog? P.S. Mentionez faptul ca am control panel, iar acolo am setat bine la dj manager fiecare dj in parte, inclusiv pe mine! Setarile sunt bine facute in sam si Control Panel! Cu respect!
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)