Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modifica numele butonului START
#1
Modificare buton START

Cea mai "simpla" si cunoscuta metoda de a modifica butonul start, este cu ajutorul programului Resource Hacker, mai jos in tutorial,va este explicat despre ce este vorba cu acest program si ce face el,mai pe intelesul vostru.
Sa trecem la treba:


Pasul 1 - Modificare Explorer-ului [C:\Windows\Explorer.exe]

In scopul de a face modificari, fisierul explorer.exe situat in C:\Windows si acesta trebuie sa fie editat. Din moment ce explorer.exe este un fisier binar este nevoie de un editor de constructii. In sensul prezentului articol am folosit Resource Hacker. Resource Hacker este un utilitar freeware pentru a vizualiza, modifica, redenumi, adauga,sterge si extrage resurse în executabile pe 32 de biti Windows si fisierele de resurse (.res). Acesta încorporeaza un compilator intern,script de resurse si decompilator si functioneaza pe Microsoft Windows 95/98/ME, Windows NT, Windows 2000 si sistemele de operare Windows XP.

Il puteti descarca de pe http://delphi.icm.edu.pl/ftp/unelte/ResHack.zip sau il puteti cauta voi insiva pe http://www.google.ro

Primul pas este de a face o copie de rezerva a fisierului explorer.exe situat la C:\Windows\Explorer. Puneti-l într-un folder undeva pe hard disk în cazul în care acesta va fi în siguranta. Deschideti Resource Hacker si deschide explorer.exe,care dupa cum v-am spus si maia sus il gasiti in C:\Windows\ explorer.exe.

Intrati in categoria "Tabelul String". Click pe "Expand", facand clic pe semnul plus apoi navigati în jos pentru a extinde si si ajugeti la 37 de coloane, urmate de evidentierea 1033. Daca utilizati aspectul Classic, mai degraba decât Aspect XP, utilizati numarul 38. Panoul din dreapta va afisa siruri. Vom modifica pozitia 578,aceasta afiseaza în prezent cuvântul "început", asa cum se afiseaza pe pozitia curenta a butonului Start.

Nu exista nici o magie aici. Doar faceti dublu clic pe cuvântul "start", astfel încat sa fie evidentiat, asigurându-va ca ghilimelele nu sunt parte a evidentei. Ei au nevoie sa ramana în vigoare, incadrand noul text pe care il vei scrie. Acum scrieti ce doriti, v-as sugera cateva posibilitati: "Click Me"; "Click Here" si altele...dar aveti grija la GHILIMELE[""]Textul vostru,trebuie scris NEAPARAT intre GHILIMELE!!!

Veti observa ca dupa sirul acesta,noul text a fost introdus pe butonul "Compile Script". Nu voi intra în ceea ce este implicat în elaborarea unui scenariu, dar este suficient sa spun ca va face acest exercitiu sa merite. Faceti clic pe Compile Script si apoi salvati fisierul modificat folosind comanda Salvare ca din meniul Fisier. Nu utilizati comanda Salvare - Asigurati-va ca pentru a utiliza comanda Salvare ca si alegeti un nume pentru fisier. Salveaza fisierul numit nou la C: \ Windows.


Pasul 2 - Modificarea Registrul

Se face o copie de rezerva a registry înainte de a face schimbari in acesta!

Acum, ca explorer.exe a fost modificat este necesar o modificare in registry, astfel încat fisierul va fi recunoscut atunci cand utilizatorul se conecteaza la sistem. Daca nu stiti cum sa accesati registry eu nu sunt sigur ca acest articol este pentru voi, dar doar în cazul în care este un interval de memorie temporara, du-te la Start (în curând sa fie altceva), Run si tastati "regedit" în câmpul Open . Navigati la:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Winlogon

In panoul din dreapta, faceti dublu clic pe "Shell" de intrare pentru a deschide caseta de dialog Edit String. În Value: linie, introduceti numele care a fost utilizat pentru a salva fisierul explorer.exe modificate. Faceti clic pe OK.

Inchideti Registry Editor si fie dati "LOG OFF" si va autentificati din nou, fie reporniti întregul sistem în cazul în care e alegerea voastra. Daca totul a mers conform planului ar trebui sa vedeti butonul Start nou, cu textul revizuit.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Reply
Anunt important
Daca ti-a fost de folos articolul de mai sus te rugam sa ne sustii in semn de apreciere.
Ar insemna foarte mult pentru noi daca ai apasa oricare din butoanele de recomandare de mai jos (in special pe cel de facebook) sau chiar pe mai multe.
Faptul ca suntem apreciati ne motiveaza sa facem o treaba mai buna si implicit sa oferim mai mult, ajuta comunitatea sa creasca.
Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Micşorarea iconiţelor din meniul Start, pentru mai mult spaţiu dragos.moldovan 0 5,608 11-12-2017, 05:31 PM
Last Post: dragos.moldovan
  Schimbati pagina de start implicita RobbyE 0 3,130 02-04-2010, 11:12 AM
Last Post: RobbyE
  Meniu de Start mai rapid Diablo 0 3,445 02-25-2009, 11:30 PM
Last Post: Diablo
  Numele icoanelor de pe desktop transparent EarthMuziq 0 3,017 01-08-2009, 08:42 PM
Last Post: EarthMuziqUsers browsing this thread: 1 Guest(s)