Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum salvezi un telefon scapat in apa
#1
Cum sa salvezi un telefon scapat in apa sau un telefon scapat in wc:

Desi poate parea incredibil insa un telefon scapat in apa sau chiar un telefon scapat in wc poate fi reparat daca se actioneaza la timp.

In primul rand OBLIGATORIU se scoate bateria din el cat de repede si nu se incearca pornirea telefonului.

Dupa ce telefonul este fara baterie, riscul unor scurtcircutie scade considerabil ramanand curent in el doar de la bateria interna ce tine minte ceasul si data, insa o putem neglija.

Al 2 lea pas in repararea telefonului scapat in apa este uscarea lui.

Pentru a usca telefonul acesta se poate pune la un loc uscat si calduros, incalzit cu uscatorul de par sau cu o aeroterma.
Atentie, aerul dat de uscatorul de par sau de aeroterma trebuie sa nu fie foarte fierbine, in caz contrar poate face mai mult rau decat bine.

Apoi dupa ce considerati ca telefonul este uscat cat de cat putem trece la urmatorul pas.

In functie de priceperea fiecaruia se poate desface telefonul in totalitate si se poate curata cu alcool tehnic, insa cum nu toata lumea se pricepe (daca nu ati mai desfacut nici un telefon pana atunci nu va recomand sa incercati) si nu toata lumea detine surubelnite speciale se poate face urmatorul lucru in schimb:

Se alege o punga sau cutie ce se inchide ermetic, se umple cu orez nefiert si se pune telefonul inauntru cu conditia ca orezul sa cuprinda telefonul in totalitate, in cazul pungi se face un nod si in cazul cutiei se fixeaza capacul, scopul e sa fie inchis etans telefonul acoperit in intregime de orez.

Ideea e ca orezul este laudat pentru calitatiile sale de absorbant de umiditate, acesta marindu-si volumul considerabil in momentul fierberi lui in apa.

Retineti ca cu cat telefonul sta mai mult nepornit si in orez cu atat are sanse mai mari de revenire totala.
O perioada recomandata este in jur de 2 saptamani, insa puteti sa il tineti mai mult si puteti chiar schimba orezul in aceasta perioada de 2 3 ori pentru a asigura o absortie mai eficienta.

In final dupa ce telefonul a stat in orez o perioada rezonabila se poate incerca pornirea lui.
Daca nu se reuseste si telefonul este in garantie mai exista o sansa insa unele telefoane au pe baterie un punct care se inegreste in contactul cu apa, astfel cei de garantie isi dau seama ca aceasta a fost udat, ba mai mult specialisti care se pricep la telefoane o sa vada urme de apa cum ar fi o mazga verde pe contacte la mufa de casti sau de incarcare, zone acoperite cu alb pe placa de baza a telefonului datorita scurcircuitului etc.

Pe final va doresc succes in "reinvierea" telefonului si astept sa imi spuneti daca a functionat sau nu in cazul vostru.
Reply
Anunt important
Daca ti-a fost de folos articolul de mai sus te rugam sa ne sustii in semn de apreciere.
Ar insemna foarte mult pentru noi daca ai apasa oricare din butoanele de recomandare de mai jos (in special pe cel de facebook) sau chiar pe mai multe.
Faptul ca suntem apreciati ne motiveaza sa facem o treaba mai buna si implicit sa oferim mai mult, ajuta comunitatea sa creasca.


#2
Foarte util! chiar nu stiam ca orezul e asa folositor.
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Program de torrente pentru telefon Admin 0 7,055 12-01-2011, 08:52 PM
Last Post: Admin
  Wallpapere pentru telefon Admin 0 5,577 07-21-2011, 05:43 PM
Last Post: Admin
  Cum se afla imei-ul la telefon Admin 0 16,792 07-10-2011, 04:58 PM
Last Post: Admin
  Primul telefon casperel 7 10,339 02-24-2011, 01:32 AM
Last Post: Diablo
  internet pe telefon gratis tosin 2 7,638 03-29-2010, 09:00 PM
Last Post: tyby21
  Cum imbunatatesti perfomantele unui telefon? Silvestro 13 14,299 02-06-2009, 08:11 PM
Last Post: MiLLeniuMUsers browsing this thread: 1 Guest(s)