Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Clasificarea proteinelor
#1
Pentru cei ce doresc sa stie mai multe despre proteine m-am gandit sa scriu pe scurt cam cum se clasifica ele.

Caracteristica ce determina clasificarea proteinelor este lipsa sau prezenta unor aminoacizi din acestea, in functie de valoarea biologica a acestora proteintele din alimente se grupeaza in urmatoarele categori:

- Proteine complete care contin toti aminoacizii esentiali in proportie echilibrata pentru a sintetiza proteinele in organism, acestea se gasesc in urmatoarele alimente cum ar fi laptele, branzeturile, carnea si ouale.

- Urmatoarea grupa este cea a proteinelor partial complete care contin toti aminoacizii mentionati mai sus dar nu in proportie optima pentru a sintetiza proteinele in organism, acestea sunt in general in ceriale cum ar fi graul, orzul, ovazul, anumite plante leguminoase uscate.

- Ultima grupa a proteinelor se refera la proteinele incomplete, care au o baloare bilogica mica datorita lipsei prezentei unor aminoacizi esentiali si prin urmare aceste proteine nu pot asigura sintetizarea proteinelor in organism.
Reply
Anunt important
Daca ti-a fost de folos articolul de mai sus te rugam sa ne sustii in semn de apreciere.
Ar insemna foarte mult pentru noi daca ai apasa oricare din butoanele de recomandare de mai jos (in special pe cel de facebook) sau chiar pe mai multe.
Faptul ca suntem apreciati ne motiveaza sa facem o treaba mai buna si implicit sa oferim mai mult, ajuta comunitatea sa creasca.


Users browsing this thread: 1 Guest(s)