Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PC vs MAC
#1
Dupa cum vedem tehnologia tot evolueaza si o data cu ea si calculatoarele, in acest post puteti vedea diferentele intre un MAC fabricat in anul 1984 si un laptop de generatie noua fabricat in anul 2007.

MAC-ul are urmatoarele caracteristici:

- viteza procesor: 8 MHz
- procesor pe 16 BIT
- memorie RAM: 128 kb
- booteaza de pe floppy

Laptop-ul are urmatoarele caracteristici:

- viteza procesor: 1730 MHz
- procesor pe 32 BIT
- memorie RAM: 2 GB
- booteaza de pe HDD SATA

http://www.youtube.com/watch?v=tmRJ649ICPU

Concluzia acestui videoclip este sa vedeti cu toate ca tehnologia a evoluat foarte mult, un calculator de noua generatie are durata de boot-are foarte lunga decat durata de bootare a unui MAC fabricat in anul 1984, cu toate ca acest laptop pe care il puteti vedea in videoclipul prezentat putin mai sus are procesorul de 216x mai bun, timpul de boot-are al acestuia este cu aproximativ 2 minute mai mare decat al vechiului MAC.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Reply
Anunt important
Daca ti-a fost de folos articolul de mai sus te rugam sa ne sustii in semn de apreciere.
Ar insemna foarte mult pentru noi daca ai apasa oricare din butoanele de recomandare de mai jos (in special pe cel de facebook) sau chiar pe mai multe.
Faptul ca suntem apreciati ne motiveaza sa facem o treaba mai buna si implicit sa oferim mai mult, ajuta comunitatea sa creasca.


#2
Mda.. faza este că sistemul de operare bootează de pe HDD. HDD-ul est mecanic, deci este cea mai lentă piesă din computer, deci se recomandă ca sistemul de operare (pentru o viteză incredibilă) să fie instalat pe un SSD Hig grin.
Reply
#3
Problema este ca acel Mac bota de pe Floppy care este mult mai lent decat HDD-ul, desigur ca sistemul de operare din acea vreme nu necesita foarte multe resurse dar as vrea sa accentuez ca Windows Vista / 7 nu poate boota si nici sa rula macar la fel de repede ca Windows XP, de data aceasta nu pun in considerare sistemul MAC OS.

Mai ales ca nici unul dintre cele doua calculatoare prezentate nu foloseau SSD, singura diferenta este marimea kernelului.

Ceea ce vreau sa arat ca sistemele Windows noi devin tot mai lente fata de versiunile mai vechi mai ales fata de sistemul de operare MAC OS.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Reply
#4
Cred şi eu, dar Windows 7 Ultimate 64 bit, bootează în 30 de secunde pe PC-ul meu, deşi am un HDD seria Green (5400 RPM).
Reply
#5
Scuzaţi de dublu-port ( nu se mai poate edita cel de mai sus), dar am avut un calculator timp de 7 ani cu:

Procesor: intel pentium 4, 2,26 GHz, socket 478, 512 kB cache L2,
Memorie: 1,2 GB DDR1
Boota de pe un HDD ATA

Şi windows 7 boota în maxim 1 minut, nu în 2 minute şi 30 de secunde ca în video-ul de mai sus. Eu aş fi aruncat pe geam laptop-ul. Serios.
Reply
#6
In video-ul de mai sus este prezentat Windows Vista, dar cand compari pe unul dintre calculatoarele mele de 2x2300 MHz si 1 GB RAM Windows XP booteaza in 15 secunde si pe celalalt de 2x2400 MHz cu 2 GB RAM Windows 7 booteaza cam in ~30 secunde.

Totusi revin la parerea mea ca Windows-urile le fac tot mai lente decat pe vremuri.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Reply
#7
Mno.. dar pe atunci un Macintosh costa peste 1000$ mai mult ca sigur. Şi dacă facem un PC de 1000 de dolari (intră un i5 bun şi 8 GB RAM).. situaţia se va schimba.
Reply
#8
Da phenom dar problema nu e hardwareul ci softul ca nu stie folosi inteligent ce are la dispozitie.
Reply
Users browsing this thread: 1 Guest(s)