08-28-2011, 01:18 AM
El nu trebuie sa fie un router dedicat, ar putea fi un vechi calculator care ruleaza Linux. Mai jos am gasit unele site-uri care explica cum putem face dintr-un calculator vechi care opereaza pe sistemul de operare windows intr-un router cu ajutorul unui mic program.
Scurta Descriere:
floppyfw este un program care functioneaza ca router firewall in sistemul deoperare Linux care incape pe o discheta.
http://www.zelow.no/floppyfw/
Caracteristici:
Serverul DHCP si cache-ul DNS pentru retelele interne.
Programul contine liste de acces ( Network Adress Translation ) astfel toate conexiunile vor fi filtrate si rutate avansat, de asemenea acest program contine si un pachet de modelare a traficului.
Acest program poate rula si pe un calculator 386 care sa aiba doua placi de retea, o unitate floppy 1.44 si 12 MB RAM.
Programul mai contine si un modul care poate fi folosit si de pe CD-Rom, acesta se numeste Sentry Firewall, el poate fi folosit ca un firewall hardware extrem de ieftin care nu are nimic de aface cu softurile de pe calculator, iar acest sistem este proiectat pentru a putea fi configurat foarte usor pentru diverite sistem de operare care poate avea configurarea pe o discheta, un hard disk sau prin intermediul retelei pe ftp, http, sftp sau scp.
CD-ul Sentru Firewall este un sistem complet care ruleaza pe sistemul de operare Linux si care nu ocupa RAM, el ruleaza ca un sistem care ruleaza de pe discheta sau CD. Kernel-ul cu care vine este cel implicit din seria 2.4.x care este la zi cu patch-urile si care vine cu aplicatii de Netfilter.
Pornirea sistemului de pe CD-ROM este un proces destul de familiar. Directorii BIOS bootloader (SYSLINUX) - care afiseaza apoi un bootprompt si încarca kernel-ul si ramdisk în memorie. Odata ce kernel-ul se executa, ramdisk este apoi montat ca root. În acest moment scripturile noastre sunt conduse de configurare (scris în Perl), care configureaza restul sistemului. Este loc de munca din aceste scripturi configura pentru a pune în diferitele fisiere si sistemul de pornire în locatia corecta, folosind fie ceea ce este declarata în fisierul de configurare (sentry.conf) sau implicite sistemului situat în directorul / etc default /.
Cele mai multe dintre fisierele critice utilizate în momentul boot-ul poate fi înlocuit cu propria copie atunci când a declarat în fisierul de configurare. Acesta este în esenta, modul în care ne permit utilizatorului pentru a configura sistemul cu ajutorul lui de configurare propriu si fisiere de initializare.
Toate fisierele binare, scripturi, etc, folosite pentru a crea CD-ROM-ul sunt de asemenea disponibile pe CD-ROM-ul. Deci cu un pic de practica puteti construi pur si personaliza propriul CD boot-abil Sentry Firewall.
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬