Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce este .htaccess
#1
Intrebarea pe care o pun webmasterii incepatori cel mai frecvent este urmatoarea: Ce este .htaccess ?

Ca sa raspund la intrebare si ca sa lamuresc pe toata lumea ce anume este .htaccess m-am gandit sa ofer o explicatie mai pe larg despre acest fisier.

In primul rand cel mai simplu fel de a defini ce este .htaccess ar fi urmatoarea: este un fisier de configurare pentru contul de gazduire.

Acest fisier poate contine diferite setari pentru serverul web, redirecturi precum si url rewrite, adica rescrieri de adrese, crearea unor linkuri ce corespund aceluias fisier sau folder, asa numitele alias url-uri.

Este recomandabil ca fisierul sa NU fie sters daca nu incurca cu nimic si de asemenea ca siteul sa fie in deplina siguranta este recomandabil ca sa folositi CHMOD 644 pentru acesta ca sa nu poata fi citit.
Reply
Anunt important
Daca ti-a fost de folos articolul de mai sus te rugam sa ne sustii in semn de apreciere.
Ar insemna foarte mult pentru noi daca ai apasa oricare din butoanele de recomandare de mai jos (in special pe cel de facebook) sau chiar pe mai multe.
Faptul ca suntem apreciati ne motiveaza sa facem o treaba mai buna si implicit sa oferim mai mult, ajuta comunitatea sa creasca.


#2
din cite cunosc eu, din acest fisier poti seta ce fisier de pe host sa fie accesat cind accesezi doar domeniu, ex: http://example.net, in mod obisnuit vine primul index.html, in cazul in care index.html nu este gasit se acceseaza index.php.
Un forum simplu pentru toti, si pentru ca parerea ta conteaza!
Reply
#3
Se pot configura multe de aici, depinde de ce gazduire ai
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  care este diferenta dintre .com si .ws tosin 5 6,291 05-21-2009, 12:10 PM
Last Post: fulgerulde10Users browsing this thread: 1 Guest(s)